With or without you


Egentligen är det för länge sedan för att ens komma ihåg. Men det gör jag. Jag har ett M på armen och jag kommer ihåg. Fast jag borde ha glömt. Glömt dig. Då hade allting inte varit så svårt. Komplicerat. Det finns ingen att behaga, inget att förklara inget att försvara. Endå är det så svårt. Jag vet vad jag borde, och jag vet vad jag vill. Resten är upp till dig.

Vart har du tagit vägen?




Jag har tusen saker jag skulle kunna skriva om. Men jag har ingen lust. Jag behöver reda ut vissa saker först. Tankar. Känslor. Förhållanden.Idag har jag bakat hela dagen med paula. I övermorgon är det julafton, den ska jag spendera hos pappa.

Varenda gång tänker jag på dig


Lördag. Snö. Lov. Underbart.
Granen är på plats och julkänslan är på topp. Idag har jag gjort nästan ingenting. Köpt gran och försökt lära mig spela gitarr, vilket inte gick sådär jätte bra, efter en timme gav jag upp. Min fingrar gör nu ont och jag funderar starkt på att inhandla ett plektrum snarast! Det blir till att utnyttja min styvbrors gitarrtalang istället. Jag är helt enkelt för dålig för youtube. För jag ska lära mig. Snart är det middag, och sen? Det vet man aldrig...

These will be our best memories






Bilder från tre kvällar det här året, som jag sent kommer glömma. När jag tänker tillbaka på hur tvåtusennio har varit är jag nog ganska nöjd. Det här hänt mycket. Mycket har förändrats, mycket inte. Men framförallt har jag haft dem sjukaste och roligaste kvällarna i mitt liv.


Te täcke nässpray


Onsdag. Och precis som måndag fick min förkylning mig att stanna hemmma. Sex and the City är för tillfället min underhållning. När man inte missar så mycket i skolan antar jag att det är ganska skönt att vara hemma. Vem gillar inte att ligga i soffan under duntäcket och kolla på film liksom? fast det klart lite långtråkigt är det också... nej nu ska jag bli frisk!

Jag ler i mina drömmar




Det snöar ute. Jag älskar hur allt blir när det snöar. Vackert på nått sätt. Och fridfullt.
Trots att nässpray och alvedon varit mina bästavänner idag, så har det varit en ovanligt bra tisdag.  Jag har redovisat för föräldrar och alla nior och känner mig grymt nöjd. Imorgon har jag sovmorgon och snart är det lov. Finner bara ett ord just nu: NAJS!

Tiden ger oss ingen rättvisa




Tiden står still, men dagarna går. Var det inte så jag ville ha det? Men allting verkar ha stannat. Vi verkar stå still. Månaderna har gått, dom fortsätter att komma och gå. Sakta men säkert försvinner dom. Höst har blivit vinter. och vinter ska bli vår. Jag vill hoppas, men jag är inte säker på att jag vågar. Blir jag besviken igen kommer jag aldrig våga hoppas. Och jag vill ju. Jag vill vara med dig. Men jag är så trött på att månaderna hela tiden försvinner. Att vi står kvar. Jag vill inte, jag orkar inte. Jag är trött på att stå still.

Säg ingenting till mig


Igår var det lördag. Jag och K julshoppade för fullt och hem hade jag med mig ett antal julklappar, har dock några kvar att inhandla. Det snöade också. Kvällen spenderades hos Paula. Idag är det söndag, tredje advent. Snön är borta. Jag, E och K har pluggat hela dagen. Min hals gör ont som jag vet inte vad och imorgon ska jag sjunga på en julkonsert. Lyckat.

Befriande härligt


Idag gick vi Luciatåg. Jag sjöng solo för hela skolan. Nervöst men också befriande härligt på något sätt. Nu spelas Melissa Horn på högsta volym och det är fredag. Helg. Hjälp vad jag älskar känslan. DET är befriande härligt.


Försöker springa ifatt dig




Ibland önskar man att tiden ska gå, samtidigt som man vill att den ska stå stilla. Jag vill att dagarna ska gå, men aldrig försvinna. Jag vill ju inte stanna här, men vill inte blicka frammåt heller.

Allt närmre kommer julen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det. Klart att julen är mysig och allt, och julklapparna ska vi inte tala om, men jul betyder snart nyår, och snart nyår betyder snart januari, snart februari. Och februari betyder flytt. Men flytt betyder betyder inte bara att lämna allt bakom sig, det betyder också början på något nytt. För just nu är det just det jag suktar efter; något nytt. Jag är så trött på allt det gammla att jag snart spyr, så trött att jag till och med börjar längta, men bara lite, till flytten.

När du är nära finns inget annat



Bild på mig av Anna.

En helt vanlig måndag med ovanligt mycket "måste göra". Helst har jag lust att krypa ner under täcket och stanna där tills torsdag, då vi är lediga, bara skita i allt. För jag orkar verkligen inte. Men jag biter ihop och räknar ner till fredag, helg, då man kan andas ut, lägga alla dem där "måste göra" åt sidan och bara vara. Inte låte någonting spela någon roll. Inte tänka på morgondagen. Bara vara för dagen liksom. Jo, jullov behövs nu.




06.12.09




Helger är dagar då jag lägger det mesta åt sidan. Då jag försöker att glömma allt det vardagliga och liksom lever ett annat liv. Fri. Och därav den dåliga uppdateringen.
Fredag var totalt över alla förväntningar; spårad och lyckad. Jag behövde en sådan fredag kännde jag. Idag har jag varit på Boda Borg med konfirmations-gänget. Mycket lyckat. Nu har jag ett svullet knä som värker, men jag har bakat hallon och choklad muffins, tänt ljus och lyssnar på grym musik så jag är glad endå. Dessutom är det ju andra advent.

Ögon som tindrar och ögon som gråter




Ännu en dag med huvudvärk, men den här gången lyckades jag dock klara hela den ganska oansträngande skoldagen, som bestod av tre timmars musik, lunch och lucia repetition. Nu, efter två alvedon, mat och te känner jag mig lite piggare och ska försöka utnyttja detta till No och spanska pluggande. Som belöning blir det ut och springa efter. Skönt.

PS. den som kom på spotify är ett geni. DS.

Du vet vem du är


Jag saknar dig. Mycket.


Right now



Bon Iver - Skinny Love.

Mitt hår är väldigt mörkt och ute är det likaså. Spanskan är gjord. Inte No:n däremot. Huvudet värker. Jag fryser, men har ingen feber. Kroppen känns som överkokt spagetti. Och grädden på moset är att jag har öronkatarr, vilket läkaren idag konstaterade. Jippie. Nu funderar jag stark på att bädda ner mig under mitt duntäcke och sätta på nån mysig film. Typ Love actually.

För att det är syret i luften och längtan i själen.





Ett resultat av extrem foftolust och en tvåmegapixelsmobilkamera.

Visserligen är jag tjej och värsta romantikern, men endå.
Alla vill vi ju ha någon att hålla i handen. Någon som tycker att just du är den vackraste på jorden. Att du är värd allt. Alla vill vi ha en famn att somna i om nätterna, en famn att finna tröst i, gråta i. Vi vill ha någon som kysser dig på pannan, ser djupt in i dina ögon och viskar jag älsar dig i ditt öra. Alla vill vi ha någon. Alla vill vi bli älskade. Alla vill vi finna den stora kärleken i livet. Utan den är livet inte lycka, och pengar inte guld. Utan kärleken är livet meningslöst. Jag börjar nästan tro att vi är beroende. Att kärleken är en drog vi aldrig kan få nog av. Det är så härligt, men så farligt. För när du väl börjat älska, kan du aldrig sluta.

Vi är skuggor i mörkret



En helt vanlig onsdag, presis som alla andra. Skippade spanskan pga huvudvärk och trots en alvedon, två koppar te och vila sitter jag än här med dunkande huvud. Jag har en del plugg att ta itu med också, vilket inte är speciellt frestande just nu. Men vad gör min inte för betygen... Ush ju mer jag tänker på dem desto mer stressad blir jag. Än har jag tre höjningar kvar att ta itu med innan jag kan andas ut. Men det klart sen är det ju dom där jobbiga  sång auditionen också. Börjar verkligen känna den där pressen nu. Jobbigt, men oundvikligt.



RSS 2.0